Wednesday, 21 May 2014

Aku, kedai 2 ringgit & avon...




Perghh, tajuk entry dah macam karangan budak sekolah rendah... 
Sebenarnya takde apa2 yang menarik pun, cuma nak cerita pasal kedai rm2 & rumah bawang aku hiiiks...
Dah lama dah survey bekas bawang tu, den bokonan yang tupperware tapi mak aiiii rege rm65 sebijik... adeh, xmampu den... Then last week aku try singgah avon bangi alhamdulillah stok memang banyak, yang besor ada yang kecik pun ade, jadi den amik yang kecik je dua bijik... harga ahli untuk dua bekas bawang tu rm26.90 je...

Okey, sebenarnya aku ni memang suka benda2 murah tapi lawa...acane tu??/hehe... antara kedai feveret aku kedai rm2. Mr.D.I.Y & daiso... Haa, nampak tak tahap penjiamatan aku... Semua item yang dalam gambar di atas tu adalah hasil rembatan aku kat kedai rm2... Semua barang tu dah selamat aku susun dan gantung.. Cuma satu je. apron tu memang sangat nipis (rege rm2 je kan, faham2 sendiri la kualiti comno kn hiii)...
Tapi yang lain2 tu okey, puas hati beli tau... =)


Thursday, 8 May 2014

Cadar cotton patchwork murah-murah.. Lai lai lai...lbh murah dari harga pasaran...





Lai lai lai... Mai pilih... Termurah & terbaikk dari ladang., harga kami lebih murah... Tak menyesal beli... Berminat??? Whatsapp 019-3553128 (maisurah)




Wednesday, 7 May 2014

Pinggan dari lazada.com.my

Woot woot.. Hasil tangkapan dari lazada... Xdo kojo den beli set pinggan mangkuk online hihi... Tp comel gak... Sape2 yg berminat boleh ke www.lazada.com.my

(gelojohnya den, dapat terus koyak plastik ittew kihkih)



Boleh tahan cun jgk pinggan nie ekeke... =)

Monday, 5 May 2014

K-Drama Addict...



Yess, drama ketagihan terbaru kami laki bini bertajuk 3 days.... setiap hari rabu & khamis jam 9 mlm masing-masing duk tercongok depan TV (Channel Astro 393)...

Drama ni sangat beza dengan drama Melayu kite.. Pendek kata di luar kotak atau kate omputih out of box.... Berkisarkan tentang seorang pegawai keselamatan khas presiden yang berusaha menyiasat kes pembunuhan ayahnya dan misi untuk menyelamatkan presiden daripada cubaan membunuh oleh sekumpulan yang terlibat dalam insiden Yanjinri (ntah betul ke tidak ejaan aku ni ekeke)... Rupanya insiden ayahnya dibunuh tu ada kaitan dengan cubaan membunuh presiden... 

Okey aku sertakan jugak sinopsis yang aku ambil dari website http://asianwiki.com/3_Days...
(Maaf ye, copy paste je)

The South Korean President travels to a villa to enjoy his vacation. After three gunshots are fired, he disappears. His bodyguard Han Tae-Kyung (Park Yoo-Chun) then attempts to find the President.
Han Tae-Kyung (Park Yoo-Chun) works as a presidential guard. He goes to the hospital to see his father who is a high ranking government official. His father got into a car accident last night and is now in critical condition. Han Tae-Kyung only watches his father through a window for a short time before going back to work.

Meanwhile, President Lee Dong-Whi (Son Hyun-Joo) is in his third year of service as the South Korean President. He received huge support during his first year, but his approval rating has declined ever since. A special prosecutor is now investigating President Lee Dong-Whi's finances prior to becoming the President. To cheer himself up, the President decides to make a visit to a traditional market.

During the President's visit to the traditional market, Han Tae-Kyung's phone keeps ringing. He feels that something might be wrong with his father. Then, a man throws white powder on the President and the bodyguards respond accordingly. After the incident, Han Tae-Kyung receives a text message that his father has passed away. Meanwhile, Han Tae-Kyung is reprimanded because the President was hit with the powder. He leaves his badge and gun behind and goes to his father's funeral.

At the funeral, a woman talks to Han Tae-Kyung. She asks him if he has seen a white envelope among the things his father left behind. She also tells him that her father's car accident might have been premeditated murder. She gives him her name card. Her name is Yoon Bo-Won (Park Ha-Sun) and she is a police officer.


Soon, Han Tae-Kyung hears from a dying man that "The President will die on March 5th". As Han Tae-Kyung attempts to enter the vacation villa where the President is staying, he is blocked by soldiers because Han Tae-Kyung doesn't have his badge. Three gun shots are then fired inside the President's villa.

Sunday, 4 May 2014

Jom makan petang...




Tadaaaa... Spaghetti with cheddar cheese... Yummyyyy....
Wah gitu, semalam aku godek-godek peti sejuk jumpa bahan-bahan nak buat spaghetti ni.... Memandangkan aku memang penggila cheese, jadi lepas aku letak spaghetti dgn kuah dalam pinggan then aku letak pulak cheese atas spaghetti tu... Siappp... Senang je kan.. Bahan sama je, just letak cheese je atas tu...
Selamat mencuba... ;p

Saturday, 3 May 2014

Mood mengemas


Ruang tamu & ruang makan tanpa ruang pemisah... Kan dah kata rumah aku kecik je... Hmm kemas ke tu??? ;p

Actually, aku baru 3 bulan duduk di rumah comelku ini... Alhamdulillah walaupun tak besar mana tapi aku selesa duduk sini... Kalau tengok dari segi kekemasan memang tak kemas mana, aku belum berkesempatan untuk 5S rumah ni, maklum la hari sabtu pun kadang-kadang aku kerja...Laki aku pun busy beno sabtu ahad, banyak nau aktivitinya...
Kalau tengok bilik tetamu & stor rumah aku memang hazab la, aku pun sakit mata tengok... Inshaallah kalau masa mengizinkan, aku akan pastikan setiap inci rumah aku ni kemas & teratur...yeahhhh!!!

Friday, 2 May 2014

Resepi Puding Karamel

RESEPI PUDING KARAMEL TERMUDAH

Bahan-bahan yang diperlukan:

10 biji telur
Satu tin susu cair
Setengah tin susu pekat manis
6 sudu gula
Setengah sudu kecil esen vanila

(Blend semua bahan ini)

Untuk topping puding karamel:

6 sudu gula goreng hingga cair

* Tuang gula yang telah cair ke dalam loyang
* Bahan yang diblend tadi tuang ke dalam loyang yang tadi
* Kukuskan selama 45 minit
* Sejukkan dalam peti (makan sejuk2 best)
* Siap hehe!











Fuhh... Puding caramel mariii. Aku rasa semua orang tau macam mana nak buat puding ni kan... 
Aku saja je nak tepek gambar cara-cara nak buat puding yummy ni hihi. Laki aku memang suka 
gila makan puding ni... Tadaaaa.... tak cantik takpe, janji sedap weyh! haha