Monday, 18 September 2017

Trip To Bali Day 1 & 2

Assalamualaikum wbt...

Lama tak menjengah blog ni. Lupa rupa-rupanya aku ada blog hehehe...
Just nak share trip ke Bali 11 Mac 2017-13 Mac 2017 4H 3M. Trip kali ni aku pergi berdua dgn BFF jer merangkap officemate. Kira saja2 jer plan nak pergi bercuti sama-sama tengok-tengok terbooking pulak dgn satu travel agency ni. Masa mula-mula macam was-was jer, betul ke travel agency ni, takut scammer jer haha. 

Tapi alhamdulillah, memang rezeki kitorang lah sebab traavel agency ni memamg okay sangat.
Pekej pun murah & included semua termasuk flight ticket tapi perbelanjaan peribadi & tiket lawatan tu sendiri-sendiri la kan. Kalau semua termasuk sekali melampau ar kan hehehe. So, siapa-siapa yang masih mencari tu boleh terus ke FB page Ayden Averroes Travel ye. Jangan was-was, diorang memang boleh percaya. Buktinya tengok gambar-gambar kat bawah tu. Ada banyak lagi, nanti free2 aku update.



Kitorang naik Malindo Air


Swafoto dulu dalam flight


Menyaksikan Barong Dance, agak sendu sikit la persembahannya huhu


Barong Dance


Bergambar sebelum gerak ke next destination


Melawat hasil cantingan batik


Yasanas Silver


Posing dulu


Cantik tempat ni, nampak Ke'balian'nya


Perusahaan Kopi Luwak Satria


Berswafoto dengan kawan baru


Beraneka jenis kopi percuma untuk diminum, tapi kopi luwak kena beli la hihi


Cenderamata & kopi


Luwak aka Musang


Beraneka jenis kopi


Makan tengahari di Restoran Kintamani
sambil nikmati pemandangan Mount Batur


Bergambar depan restoran


Ni pak supir kami, baik & terer sejarah

Belakang tu Mount Batur


View Mount Batur


Ni geng yg naik van sama-sama dengan kitorang


Tegalalang


Posing dulu meta hehe


Bersambung...

Sunday, 4 January 2015

Glucos Cut & Nano Centa

Assalamualaikum..

Nak promote satu produk bagus utk pengidap kencing manis dan darah tinggi... Glucos cut semestinya membawa kesan yang baik untuk kesihatan & juga mampu menurunkan berat badan... Apa tunggu lagi, dapatkan segera produk ini sekarang!!!


Tuesday, 17 June 2014

Kek Batik In Da House... (^,^)






Bahan-bahan...

- 200 gram biskut marie 
- 6 sudu serbuk koko
- 1 cawan milo
- 3 biji telur
- 100 gram buttercup
- 1/2 tin susu pekat manis
- 1 cawan air kosong 

Okey, resepi ni memang mudah sebenornye... aku baru je belaja buat semalam... (org lain dah berzaman buat kn ekekeke).

Cara-caranya...

1- Panaskan kuali dengan api sederhana (aku guna periuk ajaib gen 3) 
2- Masukkan air, milo, serbuk koko, susu pekat manis dan 3 biji telur.
3- Kacau2 hinga sebati ye uollss...
4- Last, masukkan buttercup dan kacau lagi, bile sume nye dah sebati bercantum, bergabung meletop baru         tutup api ehehe
5- Masukkan biskut marie yang telah dipatah-patah riuk ittew bersama adunan tadi dan gaulkan...
6- Letakkan sume adunan tadi dalam loyang/tupperware/apa2 bekas yang u olls rasa sesuai 
7- Masukkan loyang yang berisi bahan2 tadi dalam peti ais... (mkn sejuk2 baru best!!! daebak!!!)

Selamat mencuba ye... ;)


Wednesday, 21 May 2014

Aku, kedai 2 ringgit & avon...




Perghh, tajuk entry dah macam karangan budak sekolah rendah... 
Sebenarnya takde apa2 yang menarik pun, cuma nak cerita pasal kedai rm2 & rumah bawang aku hiiiks...
Dah lama dah survey bekas bawang tu, den bokonan yang tupperware tapi mak aiiii rege rm65 sebijik... adeh, xmampu den... Then last week aku try singgah avon bangi alhamdulillah stok memang banyak, yang besor ada yang kecik pun ade, jadi den amik yang kecik je dua bijik... harga ahli untuk dua bekas bawang tu rm26.90 je...

Okey, sebenarnya aku ni memang suka benda2 murah tapi lawa...acane tu??/hehe... antara kedai feveret aku kedai rm2. Mr.D.I.Y & daiso... Haa, nampak tak tahap penjiamatan aku... Semua item yang dalam gambar di atas tu adalah hasil rembatan aku kat kedai rm2... Semua barang tu dah selamat aku susun dan gantung.. Cuma satu je. apron tu memang sangat nipis (rege rm2 je kan, faham2 sendiri la kualiti comno kn hiii)...
Tapi yang lain2 tu okey, puas hati beli tau... =)


Thursday, 8 May 2014

Cadar cotton patchwork murah-murah.. Lai lai lai...lbh murah dari harga pasaran...





Lai lai lai... Mai pilih... Termurah & terbaikk dari ladang., harga kami lebih murah... Tak menyesal beli... Berminat??? Whatsapp 019-3553128 (maisurah)