Ceriteraku

Sunday, 4 January 2015

Glucos Cut & Nano Centa

Assalamualaikum..

Nak promote satu produk bagus utk pengidap kencing manis dan darah tinggi... Glucos cut semestinya membawa kesan yang baik untuk kesihatan & juga mampu menurunkan berat badan... Apa tunggu lagi, dapatkan segera produk ini sekarang!!!


Tuesday, 17 June 2014

Kek Batik In Da House... (^,^)






Bahan-bahan...

- 200 gram biskut marie 
- 6 sudu serbuk koko
- 1 cawan milo
- 3 biji telur
- 100 gram buttercup
- 1/2 tin susu pekat manis
- 1 cawan air kosong 

Okey, resepi ni memang mudah sebenornye... aku baru je belaja buat semalam... (org lain dah berzaman buat kn ekekeke).

Cara-caranya...

1- Panaskan kuali dengan api sederhana (aku guna periuk ajaib gen 3) 
2- Masukkan air, milo, serbuk koko, susu pekat manis dan 3 biji telur.
3- Kacau2 hinga sebati ye uollss...
4- Last, masukkan buttercup dan kacau lagi, bile sume nye dah sebati bercantum, bergabung meletop baru         tutup api ehehe
5- Masukkan biskut marie yang telah dipatah-patah riuk ittew bersama adunan tadi dan gaulkan...
6- Letakkan sume adunan tadi dalam loyang/tupperware/apa2 bekas yang u olls rasa sesuai 
7- Masukkan loyang yang berisi bahan2 tadi dalam peti ais... (mkn sejuk2 baru best!!! daebak!!!)

Selamat mencuba ye... ;)


Wednesday, 21 May 2014

Aku, kedai 2 ringgit & avon...




Perghh, tajuk entry dah macam karangan budak sekolah rendah... 
Sebenarnya takde apa2 yang menarik pun, cuma nak cerita pasal kedai rm2 & rumah bawang aku hiiiks...
Dah lama dah survey bekas bawang tu, den bokonan yang tupperware tapi mak aiiii rege rm65 sebijik... adeh, xmampu den... Then last week aku try singgah avon bangi alhamdulillah stok memang banyak, yang besor ada yang kecik pun ade, jadi den amik yang kecik je dua bijik... harga ahli untuk dua bekas bawang tu rm26.90 je...

Okey, sebenarnya aku ni memang suka benda2 murah tapi lawa...acane tu??/hehe... antara kedai feveret aku kedai rm2. Mr.D.I.Y & daiso... Haa, nampak tak tahap penjiamatan aku... Semua item yang dalam gambar di atas tu adalah hasil rembatan aku kat kedai rm2... Semua barang tu dah selamat aku susun dan gantung.. Cuma satu je. apron tu memang sangat nipis (rege rm2 je kan, faham2 sendiri la kualiti comno kn hiii)...
Tapi yang lain2 tu okey, puas hati beli tau... =)


Thursday, 8 May 2014

Cadar cotton patchwork murah-murah.. Lai lai lai...lbh murah dari harga pasaran...





Lai lai lai... Mai pilih... Termurah & terbaikk dari ladang., harga kami lebih murah... Tak menyesal beli... Berminat??? Whatsapp 019-3553128 (maisurah)




Wednesday, 7 May 2014

Pinggan dari lazada.com.my

Woot woot.. Hasil tangkapan dari lazada... Xdo kojo den beli set pinggan mangkuk online hihi... Tp comel gak... Sape2 yg berminat boleh ke www.lazada.com.my

(gelojohnya den, dapat terus koyak plastik ittew kihkih)



Boleh tahan cun jgk pinggan nie ekeke... =)