Ceriteraku

Tuesday, 2 April 2013

Al-Kisah Suami Isteri (Birthday En.Suami)

Assalamualikum wbt...

Ehem, al-kisahnya bermula apabila sepasang suami isteri yg  takde hala tuju nak buat apa hari sabtu lepas...
Maka si suami pun mengajak si isteri pergi berjalan membuang masa...
Akhirnya, si suami pun ajak pegi ke KL Festival City konon-kononnya nak tengok wayang ceghite Oz the Great and Powerfull ke apa ntah (sebab jumaat tu dah tengok GI JOE pastu takde idea dah nk tengok ceghite apa)
Pusing punya pusing, tengok lambat lagi nak start movie nya, si suami pun cakap malas la tengok wayang.. Adoiii, bosannye tak tau nak buat apa setakat jenjalan je... 
Kemudian si isteri baru teringat yang esok tu 31/3/13 adalah birthday suami kesayangannya.. dengan gembiranya si isteri pun berkata nak belanja hehehe.. (berbunga-bunga hati suami) bukan tak nak celebrate hari ahad tu, tapi disebabkan suami akan berangkat ke Sabah ahad tu, jadi kena la celebrate awal.. sob..sob..sob...

Cari-cari tempat yang sesuai, last-last decide kat Secret Recipe je la sebab ada kek kan...

Tada....


kek untuk suami tersayang (LUV U)

muka riang gumbira ;p

si isteri yang makin tembam

HAPPY BIRTHDAY ABANG yang ke **
Semoga dipanjangkan usia, dimurahkan rezeki, dikurniakan zuriat yang soleh, solehah  dan jodoh kita berkekalan sampai syurga.. AMINNNNN....

P/S: Pasangan jarak jauh macam aku ni kena la banyak bersabar. Suami balik masa cuti sekolah je.. 
Masa kami bersama pun terhad...
Kadang-kadang tu hati ni membentak-bentak juga nak hidup macam pasangan yang lain, 
tapi nak buat macam mana, Allah swt dah tentukan ujian kami dalam bentuk ni.. 
Jadi, kuatkan lah semangat, mungkin ada hikmah yang tersembunyi yang kita sendiri tak tahu kan.. Chayok-Chayok!!! =)

No comments:

Post a Comment